DBA advies | RegioBank Lunteren “Veel meer dan alleen een bank”

Door digitalisering zijn er een veel banken uit het Lunterse straatbeeld verdwenen, behalve RegioBank die van persoonlijk contact hun concurrentievoordeel heeft gemaakt. Met een team van zes personen wordt het pand dagelijks door drie personen bezet.

De vaste gezichten zijn Carla Bol, Joke Hol en Susan van Laar, waarvan de laatste al sinds de start acht jaar geleden bij de vestiging betrokken is. “DBA-advies heeft al tachtig jaar een kantoor in Barneveld en werkt daarmee samen met RegioBank. Dat is een soort franchiseformule, we zijn daar dus bij aangesloten. Dat betekent dat we onder DBA-advies onafhankelijk financieel advies geven voor hypotheken en verzekeringen, alleen bij bankzaken zijn we gebonden aan RegioBank. Bij verzekeringen kan je dan denken aan schade-, lijfrente en arbeidsongeschiktheids-verzekeringen. Voor de RegioBank doen wij de bemiddeling van spaar- en betaalproducten. Maar voor hypotheken mogen wij alle verstrekkers aanbieden,” vertelt Susan die merkt dat hier nog weleens misvattingen over zijn. “Ik denk dat een derde met een hypotheek van RegioBank naar buiten loopt omdat ze wel goede voorwaarden hebben, maar lang niet iedereen,” vervolgt Susan die hiermee de onafhankelijk benadrukt.

Als er wordt gevraagd of deze manier van bankieren nog toekomst heeft antwoord Susan stellig: “Ik weet zeker dat andere banken de afgelopen jaren veel klanten zijn verloren omdat je er niet meer terecht kunt. Je kunt bij sommige niet anders dan beeldbankieren of beeldbellen.” 

Carla vult aan: “Wij zijn als RegioBank een ‘buurtzame’ bank. Dat proberen we ook aan alle kanten uit te drukken; door gastlessen te geven, buurtinitiatieven organiseren, samen met een inwoner van het dorp een mooi initiatief te verwezenlijken. Maar ook klanten en inwoners waarschuwen voor de gevaren van internet.”

Naast het persoonlijke contact biedt het hebben van een fysieke bank ook laagdrempeligheid. “Mensen kunnen bij ons heel makkelijk binnenlopen.” Naast Lunteren en Barneveld heeft DBA ook een vestiging in Veenendaal.

Website van Regio Bank Lunteren – DBA Advies

Klik hier om de hele bijlage te bekijken Lunteren-Werkt!