“De Lunterse Krant? Die maken we samen!”

Zaterdag 22 januari 2000 vond er een bijzondere gebeurtenis plaats in Lunteren. Op die dag verscheen voor het eerst de Lunterse Krant in een wekelijkse uitgave. Nadat de Lunterse Omroeper halverwege de jaren negentig had ophouden te bestaan, had Lunteren weer een eigen nieuwsblad.

De Lunterse Krant was een zaterdagochtend krant. Een bewuste keuze van de redacteur van het eerste uur, Henk de Rooy. “Want”, zei de Edenaar toen: “Je wilt je onderscheiden als nieuwkomer op de markt van de huis-aan-huis bladen. Wat is er nog mooier dan op de zaterdagochtend het weekeinde te beginnen met de Lunterse Krant. Koffie en een plak koek erbij, wat wil de lezer nog meer?” In de corona periode moest noodgedwongen overgeschakeld worden naar de verspreiding op de woensdag. De unieke positie van de zaterdagochtend behoorde tot het verleden. Ook de redacteur van het eerste uur deed daarna een stap terug.

Theo van den Berg nam het stokje over en volbrengt sinds ruim twee jaar de dagelijkse werkzaamheden van de krant. Hij heeft een 4-jarige hbo-opleiding journalistiek aan de CHE afgerond. Saillant detail, dat hij nog stage heeft gelopen bij Henk de Rooy.

Waar klasgenoten voor de landelijke kranten kozen, trok Theo zijn eigen plan richting de lokale media en kwam bij de Lunterse Krant terecht. Een bewuste keuze. “Het kleine nieuws is herkenbaar bij de mensen. Het is het gespreksonderwerp bij de slager, in de supermarkt en bij de koffie. Lezers herkennen zich in het nieuws.” Dankzij zijn contacten weet Theo ondernemers te interesseren voor de Lunterse Krant. Voor hen heeft hij het advies: “Schroom als bedrijf niet de Lunterse Krant te benaderen bij een jubileum, artikel over het product, een nieuwe ontwikkeling binnen het bedrijf. Benader de redactie en in overleg is er veel mogelijk.”

Ook bij Theo geldt: “De Lunterse Krant? Die maken we samen!”

Website van de Lunterse Krant

Klik hier om de hele bijlage te bekijken Lunteren-Werkt!