Eerste banenmarkt Lunteren Werkt! 2024

Inmiddels is de eerste banenmarkt van Lunteren Werkt! een feit. Zo’n 19 bedrijven en organisaties zaten klaar om potentiële werknemers te ontvangen.

In een oververhitte banenmarkt is het lastig om personeel te vinden. Dit realiseert Lunteren Werkt! zich ook. Vanuit leden ontvingen zij al signalen over hoe moeilijk het is om personeel te vinden en te houden. Lunteren Werkt heeft zich daarom de afgelopen maanden ingezet om een banenmarkt op touw te zetten. Middels diverse kanalen, zoals de krant en Social Media werd er kennisgegeven aan het evenement. Naast promotie werd er ook contact gezocht met onderwijsinstellingen om zo deze groep te kunnen bereiken.
Tijdens de banenmarkt werd er onder de bezoekers een paar AirPods 2 verloot. Nils Teunissen was hiervan de winnaar. Hij ging overigens niet alleen met de Airpods naar huis maar ook met een nieuwe baan!

Naast de onderwijsinstellingen werden ook hulporganisaties benaderd voor een samenwerking. Hier werd gehoor aangegeven door Werkcafé Regio Foodvalley, zij brengen werkzoekenden en bedrijven bijeen en geven tips bij het solliciteren. Alhoewel er hier en daar wel vruchtbare contacten werden gelegd en sommige bedrijven werknemers hebben gevonden, viel de algehele opkomst wat tegen. Wanneer er een tweede editie komt, gaan we kijken als bestuur hoe we dit kunnen verbeteren.

Ben jij nog op zoek naar een baan of was je niet in de gelegenheid om op de banenmarkt te komen? Neem dan gerust eens contact op met info@lunteren-werkt.nl of kijk eens op de website van de bedrijven die aanwezig waren. Wij willen je graag helpen met hun in contact te komen. De deelnemende bedrijven waren:

– Loedeman Ongediertebestrijding
– Hi-tech van Egdom
– Office Workers
– DHL
– Broederij Lagerwey
– RMT Foodvalley
– Verwoerd Restauratiebedrijf
– JC van Veldhuizen BV
– Careander
– Edelenbos Schoonmaak- en bedrijfsdiensten
– Weijer Carrosserie Werken
– Autrans Parts en Service
– Marnix College Ede
– Opella
– Het Uilenbos
– Goor Metaal
– Albert Heijn Lunteren
– Bekra Husqvarna Service Center
– Elektrotechniek van Heerdt