Ester van Leuveren “Samen met de klant iets moois ontwikkelen waarop we beiden trots zijn”

Ester van Leuveren, Lunterse in hart en nieren, betrok vier en een half jaar geleden haar ouderlijk huis aan de Willem Welgravenlaan. Dit gebeurde na een periode in Barneveld te hebben gewoond. Samen met haar partner liet zij het huis renoveren, waarbij een gedeelte is ingericht als kantoor. Hier kan Ester haar creativiteit volledig de vrije loop laten.

Of het nu gaat om een kleine éénmanszaak of een grotere scholengemeenschap, met haar reclamebureau E* D.SIGN ontwerpt Ester ‘voor ieder wat wils’. “Mijn werkzaamheden omvatten reclame, communicatie en creatieve vormgeving,” vertelt Ester, die in 1989 startte bij de BDU. Als zestienjarige hield ze zich daar al bezig met de redactionele vormgeving van de krant. Ondanks dat zij ook ontwerpen voor online toepassingen maakt, heeft Ester nog steeds een voorliefde voor drukwerk.

Creativiteit zit bij Ester in het bloed, iets wat zij van haar vader Piet heeft geërfd. “Mijn vader was automonteur, een beroep dat niet direct als creatief wordt beschouwd, maar waarbij vaak wel creatieve oplossingen vereist zijn. Na zijn pensioen begon hij met tekenen,” vertelt Ester. Zijn werken zijn onlangs tentoongesteld.

De opdrachten bij E* D.SIGN variëren sterk. Ze omvatten het ontwikkelen van logo’s, complete huisstijlen, brochures, advertenties, maar ook spandoeken, reclameborden en signing. “Voor het online segment maak ik onder andere social media posts, HTML5-banners, animated gifjes en dergelijke. Hoewel ik meedenk over het ontwerp van websites, bouw ik deze niet zelf. 

Dat is een apart vakgebied, zeker als je het heel goed wilt doen.”

Naast klanten die al een duidelijk beeld hebben van wat ze willen, zijn er ook klanten die totaal geen idee hebben. “Ik ga altijd het gesprek aan met de klant om hun voorkeuren en wensen te peilen. Gedurende het proces plannen we meerdere afstemmingsmomenten, zodat de klant feedback kan geven over de voortgang. Zo ontwikkelen we samen iets moois waarop zowel de klant als ik trots kunnen zijn.”

Website van Ester

Klik hier om de hele bijlage te bekijken Lunteren-Werkt!