Interieurontwerper Sjaak Hamstra en zijn vrouw Janneke “We doen het echt samen”

Gelegen aan de Boomakkerweg, net over het spoor in Lunteren, bevindt zich het huis van interieur-ontwerper Sjaak Hamstra en zijn vrouw Janneke. Eenmaal binnen wordt meteen duidelijk dat zij hun vak serieus nemen; het interieur is strak vormgegeven en elk detail is zorgvuldig overwogen. “Dat betekent niet dat ik alle huizen zo inricht. Ik maak ontwerpen van klassiek tot modern”, vertelt Sjaak met een glimlach.

Met ervaring van 40 jaar in het vak, legt Sjaak de nadruk op drie kernprincipes: ontzorging, vrijblijvendheid en onafhankelijkheid. “Mijn carrière als interieurontwerper begon 40 jaar geleden, waarbij ik mij hoofdzakelijk richtte op winkelinrichtingen. In de tussentijd werd regelmatig advies gevraagd van vrienden en familie voor een interieurontwerp van hun huis. Zodoende ben ik 10 jaar geleden gestart als zelfstandige, waardoor ik mij op particuliere projecten alsmede zakelijke projecten ben gaan focussen,” licht Sjaak toe.

Sjaak streeft ernaar zijn klanten volledig te ontzorgen, of het nu gaat om een volledig interieurontwerp of kleine eenvoudige aanpassingen. Bijvoorbeeld: kleuradvies of een nieuwe inrichting, zoals een vloer of meubels. Hij maakt vrijblijvend een afspraak met klanten om hun leefomgeving en wensen te bespreken. Daarna worden samen de mogelijkheden op het gebied van zowel interieur als bouwkundige aspecten doorgenomen.

Met een breed netwerk van professionals, waarmee hij regelmatig samenwerkt, staat Sjaak ook open voor het betrekken van eventuele eigen contacten van zijn klanten.  Hoewel hij zelfstandig opereert, benadrukt Sjaak de voordelen van zijn netwerk: klanten kunnen via zijn inkoopkanalen korting krijgen op PVC-vloeren, meubels en verlichting.  Daarnaast voorziet hij de klanten ter plaatse van advies.

Door zijn vermogen om zowel de taal van de klant als die van de vakmensen te spreken, fungeert Sjaak als de centrale spil in het proces van het ontwerpen, projectbegeleidingen en inrichten van een huis. Kortom, Sjaak Hamstra Interieurs zorgt voor een gestroomlijnde en zorgeloze ervaring bij het ontwerp en  bouwproces van een huis, winkel, restaurant of kantoorpand.

Website Sjaak Hamstra

Klik hier om de hele bijlage te bekijken Lunteren-Werkt!