Kuppens Management “Ik breng de rust terug in de onderneming”

De in Lunteren geboren en getogen Marije Kuppens-van Gend, van Kuppens Management is een ondernemer voor ondernemers. Marije heeft een oog voor het optimaliseren van bedrijfs-processen. “Ik breng de rust terug in de onderneming,” vertelt Marije over haar werkzaamheden.

Veel MKB ondernemers zijn vanuit een hobby begonnen en merken dat er bij een snelle groei van hun bedrijf veel randzaken komen kijken. “Ik ben gespecialiseerd in de interne organisaties en teamontwikkelingen, allemaal vanuit personeelszaken,” legt Marije uit. “Ik zorg ervoor dat men binnen de organisatie weet wie wat doet en waar verantwoordelijk voor is. Ik begeleid vooral MKB’ers die hard groeien en bijv. van 20 naar 30 personeelsleden zijn gegaan.”

Wat  gebeurt er nu vanaf dat je gebeld wordt voor een opdracht tot en met de factuur is betaald. Dit proces komt aan bod bij de procestraining. Marije begeleidt de bedrijven meestal 3 tot 6 maanden. “Dan help ik ze op weg en bij een groot aantal van mijn opdrachtgevers ben ik nog steeds betrokken als extern personeelsadviseur, omdat ze net te klein zijn om een HR- adviseur in dienst te nemen.” Naast bedrijfsoptimalisatie geeft Marije ook veel teamtrainingen.

Voor Marije, die uit een echte ondernemersfamilie komt, geeft het ondernemerschap haar vrijheid en variatie. “Elke dag in een andere keuken mee mogen kijken en daar heel veel van leren,” vertelt Marije over haar motivaties. “Je bent als ondernemer altijd bezig maar vrij in je planning. Het is wel altijd schakelen. Als ik overdag naar een schoolvoorstelling van mijn kinderen moest dan kon ik daar altijd heen,” vertelt Marije over de voordelen. “Maar naast de commerciële kant van mijn bedrijf is er ook de financiële kant. Dus er komt echt wel meer bij kijken en dat moet je ook wel leuk vinden.”

Betrokken op maatschappelijk vlak in het dorp Lunteren vindt Marije ook belangrijk en ze past haar kennis ook toe als bestuurslid van V.V. Lunteren, waar zij met de gehele sponsorcommissie hebben gerevitaliseerd. “Daar ben ik dan ook heel erg trots op,” sluit zij af.

Website van Kuppens Management

Klik hier om de hele bijlage te bekijken Lunteren-Werkt!