Nieuwkerk Consultancy “Alles met een geschikt dak en meterkast”

Net buiten Lunteren, in het bos, bevindt zich Nieuwkerk Consultancy, het bedrijf van Marcel Nieuwkerk. Hij komt vanouds uit West-Brabant, maar heeft zich vijf jaar geleden in Ede gevestigd aan de Zonneoordlaan, waar hij woont met zijn vrouw, hond en twee paarden.

Ongeveer 10 jaar geleden ontstond bij Marcel de passie voor zonne-energie, wat hem inspireerde om zich opnieuw te laten scholen. Hij volgde een opleiding zonnestroomontwerp en werd opgenomen in het kwaliteitsregister van Qbis. Marcel doorloopt het proces met zijn klanten van A tot Z. “Ik maak geen offerte zonder eerst het huis te hebben gezien,” benadrukt Marcel, die persoonlijk contact met zijn klanten belangrijk vindt. “We kijken naar het huidige stroomverbruik en het verwachte verbruik, want misschien schaft de klant volgend jaar wel een elektrische auto aan. Vervolgens maak ik een tekening van het huis en teken ik de zonnepanelen erop,” legt hij uit.  

Hoewel Marcel volledig merk-onafhankelijk is, werkt hij voornamelijk met SolarEdge. Op zijn mobiele telefoon opent hij een app van de klant om te laten zien wat hij/zij allemaal kan monitoren. Zo kunnen klanten precies zien wat de opbrengst is per paneel en hoeveel stroom er wordt gebruikt, en welk percentage daarvan afkomstig is van het net of van de zonnepanelen.

De persoonlijke aanpak van Marcel wordt weerspiegeld in de 96 positieve reviews op Google. Naast het plaatsen van zonnepanelen, installeert Marcel ook laadpalen en accu’s, hoewel het laatste nog niet erg populair is in Nederland. “In Duitsland zijn al 500.000 accu’s geïnstalleerd, maar in Nederland is het nog niet rendabel vanwege de salderingsregeling. Alleen bij een dynamisch energiecontract kan het interessant zijn, omdat je de accu kunt opladen wanneer de elektriciteitsprijzen negatief zijn,” legt Marcel uit.

Afgelopen maart vierde Marcel het 10-jarig bestaan van zijn bedrijf. “Ik ben van plan om dit jaar een viering te organiseren voor klanten en geïnteresseerden,” sluit hij af.

Website van Regina

Klik hier om de hele bijlage te bekijken Lunteren-Werkt!